Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2024
GreekEnglish (United Kingdom)
Χρήσιμες Πληροφορίες
Επισκέψεις
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 36473

Ενδιαφέροντα

Η περιοχή της Ελαφίνας στην Ημαθια, παρέχει στον επισκέπτη της τη δυνατότητα να περπατήσει μέσα στα όμορφα μονοπάτια της, να γευτεί τα τραγανά κάστανα, τα καθαρά καρύδια, τα γευστικά βατόμουρα και τα θεραπευτικά κράνα.
Βουνίσιο τσάι, ρίγανη αλλά και δυσεύρετα μανιτάρια ευδοκιμούν γύρω από το χωριό και μέσα στο περιβάλλον δάσος.

Η Ελαφίνα προσφέρεται για κάθε είδους κυνήγι, όπως αγριογούρουνο, λαγό, φάσες, τσίχλες μπεκάτσα. Ο αριθμός των ελαφιών που ζουν στην περιοχή της Ελαφίνας σήμερα, είναι μικρός αλλά κατά το παρελθόν ήταν γνωστός «ελαφότοπος». Εικάζεται ότι ήταν η περιοχή όπου εξασκούσαν τις κυνηγετικές τους δεξιότητες οι αρχαίοι Μακεδόνες, οι οποίοι εξορμούσαν από τη γειτονική Βεργίνα…

Ο ξενώνας και τα δωματια του, βρίσκονται σε πλεονεκτικό σημείο για τους εκδρομείς που θέλουν βρουν ένα ορμητήριο ώστε να ξεναγηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Σε κοντινή απόσταση, όπως φαίνεται και στον χάρτη, βρίσκεται η Ιερά Μονή του Τιμίου προδρόμου, των Αγίων Πάντων αλλά και της Παναγίας Σουμελά.

Το αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής είναι μεγάλο καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας αλλά και αυτός της  Αρχαίας Πέλλας και του Αρχαίου Δίου.

Το πιο κοντινό χιονοδρομικό κέντρο είναι αυτό του Ελατοχωρίου. Ωστόσο σε λιγότερο από μία ώρα μπορεί κάποιος να «πεταχτεί» στο Σέλι ή στα Τρία – Πέντε Πηγάδια.

Με την Εγνατία Οδό «στα πόδια μας», ο επισκέπτης, με βάση την Ελαφίνα, μπορεί να εξορμήσει τόσο στη Βέροια, όσο και στην Κοζάνη, στην Καστοριά, στη Φλώρινα, στα  Γρεβενά, στην Έδεσσα και τις γύρω περιοχές.

 

 
Ο καιρός στην περιοχή
O καιρός σήμερα
Τι είναι πιο σημαντικό για μια εξόρμηση στην φύση;
 
Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους